Infografik Hazırlayabileceğiniz 11 Araç
Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara en kısa sürede en çok bilgiyi verebileceğiniz yöntemlerden biri infografik. Binlerce kelime harcamaktansa, hem görsel olarak daha zengin, hem de okuyucular tarafından daha anlaşılabilir olmasından ötürüsü içerik pazarlamacılarında çokça tavsiye ettiği bir yöntemtir. Zaten son yıllarda ziyaret ettiğimiz çoğu web sitesinde bu tarz infografik sayfaları sıklıkla görüyoruz.
Infografikler görsel ağırlıklı olduğu için bu içerikleri hazırlamak için mutlaka bir tasarımcıya ihtiyaç vardır. Ancak internetteki ücretsiz infografik hazırlama siteleriyle tasarım bilginiz olmasa dahi kendinize kısa sürede infografikler hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda hiçbir tasarım yeteneği gerektirmeden, hızlı bir şekilde sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda paylaşabileceğiniz, zengin içerikli infografik hazırlayabileceğiniz araçları derledik.
Bir kaç tıklama ile kendinize infografik hazırlayabileceğiniz bir araç. Sitede daha önce hazırlanmış olan şablonlardan birini seçiyorsunuz ve kendinize göre tasarlıyoruz. Örnek vermek gerekirse, sağlık alanında bir infografik hazırlamak istiyorsanız, şablon kısmından sağlık yazarak kendinize bir şablon seçip, verileri güncelleyebilir veya kendinize yeni alan ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 20 kategoride binlerce şablon mevcut.
Vizule.me odak alanını cv’lere yöneltmiş bir araç. Siteye Linkedin hesabınızla veya e-mail adresinizle kayıt olup, örnek şablonlardan bir tanesini seçerek kendi cv’nizi farklı bir tasarımla hazırlayabilirsiniz.
Visme.co ise bir başka başarılı infografik aracı. Visme ile sadece infografik değil sunum ve banner’da düzenleyebiliyorsunuz. Burada da yine başlangıç için size bir kaç şablon arasından seçme şansı verebildiği gibi, isterseniz de kendiniz sıfırdan tasarlayabilirsiniz. Hazırladığınız sunum veya infografikleri farklı formatlarda download edebilir, internet üzerinden hızlıca paylaşabilirsiniz.
PiktoChart’da tasarımcı olmayan kişiler için bir kaç tıklama ile başarılı infografik oluşturabileceğiniz bir uygulama. Uygulamanın içinde tercihinize göre mevcut 500’den fazla düzenlenebilir tema, nesne, grafik ile kolayca infografik hazırlayabilirsiniz.
Canva sadece bir uygulama değil aynı zamanda bir tasarım okulu. Sitenin içerisinde bulunan “Design School” başlığına gittiğiniz de çok zengin bir içerik havuzu ile karşılacaksınız. Uygulamasında ise sadece infografik değil, facebook kapak fotoğrafından, postere, sunumlardan, kartvizite kadar zengin bir şablonu mevcut.
Benim favorilerimden olan bir uygulama, diğer uygulamalardan farklı olarak; hazırladığınız web api’lerden de veriyi okuyabilen ve belli periyotlarla güncellenebilen infografikler yapabilirsiniz.
Venngage’de bir infografik oluşturup, paylaşabileceğiniz tüm özelliklere sahip. Kendi sitesinde binlerce şablon arasından kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Infografik dışında, sosyal medya, poster, rapor ve promosyon başlıkları altında bu mecralara uygun şablonlar bulabilirsiniz.
Dipity ile web sitelerinize tarih cetveli formatında içerik hazırlayıp, ekleyebilirsiniz.
Gliffy ise daha çok diyagram çizimlerine odaklanmış bir uygulama. Network diyagramlar, SWOT analiz diyagramı, UML gibi birçok diyagram çeşitlerini site üzerinden hazırlayıp, paylaşabilirsiniz.
Creatly’de yine Gliffy gibi diyagramlar hazırlayabileceğiniz bir başka araç. Creatly’nin ayrıca masaüstü uygulamasınıda siteden indirebilirsiniz.
Çok sık fotoğraf çeken biriyseniz ve çektiğiniz fotoğraflar hakkında bir infografik hazırlamak istiyorsanız InFoto tam size göre. En çok hangi günler, hangi saat aralığında, yatay mı yoksa dikey mi? fotoğraf çektiğinizi bir infografik halinde size sunuyor.
1 Comment
MustafaTorun
1 Eylül 2015 at 10:43Tam aradığım şeydi şu aralar.
Sağolasın.